MESTO NA KOJEM SNOVI POSTAJU STVARNOST
NAJVEĆE JEZERO NA BALKANU
NAJLEPŠE PEŠČANE PLAŽE
PRIRODNE LEPOTE
O CRNOJ GORI

Sa površinom od 13.812 km² i brojem stanovnika od 627.000 crnogorskih državljana, ova mala zemlja je ipak zemlja rekorda.

U njoj se nalazi najdublji kanjon - samo je Veliki kanjon u SAD-u dublji - najjužniji fjord i Skadarsko jezero koje je najveće na Balkanu.
Uz to pripada joj i jedna od najlepših delova jadranske obale sa prelepim zalivima i malim ostrvima. Crnu Goru nazivaju i biserom Jadrana. Ovu zemlju odlikuju blagi brežuljci, strma brda, tihi zalivi, kilometarske duge plaže sa prelepim primorskim mestima sa svojim starim gradovima.

Već danas možete da zateknete na ulicama mnoge luksuzne automobile, kao i u starim lukama brojne velike i mega jahte. U ovoj zemlji je u ponudi cela lepeza odmora, počevši od normalnog odmora za porodicu do luksuznog odmora, od treking tura i skijanja u brdima i odmora na Skadarskom jezeru, sve do kupanja i sportskih aktivnosti na moru. I zaljubljenici u golf mogu ovde da nađu svoj raj u brdima u unutrašnjosti, kao i na obali.
Neki stručnjaci iz oblasti turizma predviđaju da će Crna Gora postati Monako budućnosti.

Neprekidno se radi na poboljšanju infrastrukture. Postojeći putevi se dograđuju i proširuju. Planiran je novi autoput i uskoro će početi njegova gradnja. Proširuju se kapaciteti oba aerodroma u Podgorici i Tivtu, pri čemu je i aerodrom u Dubrovniku (Hrvatska) na raspolaganju. Najbrže se radi na poboljšanju snabdevanja vodom i strujom.

Crna Gora kao jedina zemlja izvan EU kao nacionalnu valutu koristio evro i već je podnela zahtev za prijem u EU.

75% stanovnika Crne gore su pravoslavne, 3,5% rimokatoličke i 15% muslimanske veroispovesti, a ostatak se nije izjasnio po pitanju svoje veroispovesti.  

s3
s3
s3Copyright © Becici Properties 2013 - Email : becici.properties@gmail.com - FACT SHEET (download)